Vertrouwen in eigen kunnen

Blog Change2succeed

Veel medewerkers zijn door hun leidinggevenden vaak ontmoedigd in het nemen van initiatief. Dit heeft ertoe geleid dat het vertrouwen een tik heeft opgelopen en de persoonlijke ontwikkeling achter is gebleven. We weten allemaal dat als je medewerkers wilt ontwikkelen je ze de kans moet geven om zelf zaken te bedenken en op te lossen, en dus ook fouten maken.

Om medewerkers dus beter te laten functioneren en efficiency en productiviteit te verhogen moeten ze vertrouwen in hun eigen kunnen hebben. Hiervoor is het belangrijk om te zorgen dat ze hun eigen kwaliteiten zien en herkennen. Men zit dan beter in zijn vel en wil zich verder ontwikkelen.

Als vervolgens ook de medewerkers dit onderling van elkaar weten dan gaat het team beter presteren en ga je een vliegwiel effect krijgen.

Het is heel vanzelfsprekend dat hierbij een methode/taal een waardevol middel is om dit proces in gang te zetten. Combineer dit met een informele manier van leren en toepassen en het begin is gemaakt.

Andrew en Andy Lothian hebben in de jaren negentig hiervoor Insights discovery® ontwikkeld, gebaseerd op de theorie van Carl Gustav Jung. Deze geeft inzicht in persoonlijke voorkeuren. Met de vier kleuren die de voorkeursstijlen aangeven. Hierbij kun je dan de kenmerken zowel op een goed moment als een slecht moment snel herkennen en er vervolgens ook op anticiperen.

Zeker als veranderingen aan de orde van de dag zijn, moeten we ook in medewerkers blijven investeren om zo de stap te maken voor de toekomst.

 

Deurne, 23 juli 2017

Maarten van Bussel

Please publish modules in offcanvas position.